2009-11-24 14:01:02• hírek • Szatmar.ro

Történelmet írna az Urziceni és a Liverpool

A román bajnok akár tovább is júthat kedd este, a Pool még nem nyert magyar földön.

Román csapat még soha nem tudott továbblépni a Bajnokok Ligája csoportköréből, még az UEFA-kupában sem, így az Urziceni történelmi küszöböt léphet át, ha legyőzi a már továbbjutott, valószínűleg kevéssé koncentráló Sevillát. A magyar bajnok Debrecen viszont csak élvezheti a lehetőséget, hogy a Liverpool ellen játszhat. És álmodozhat az első pontjáról.

Amennyiben a Stuttgart nem tud nyerni Glasgow-ban, az Urziceni esetleges Sevilla elleni bukaresti győzelme a biztos továbbjutást jelentené. Minden más eredmény esetében a döntés Stuttgartban születik meg. Nem véletlen tehát, hogy Mihai Stoica, az Urziceni menedzsere a forradalom utáni román klubfutball legfontosabb meccséről beszél.  A Sevilla mestere, Manolo Jimenez figyelmeztet, csapata győzni akar, mert az első helyről szeretne továbbjutni. „Nyerni szeretnénk Bukarestben, hogy csoportelsők legyünk, ami nagyon fontos a nyolcaddöntő sorsolásánál", mondta a mester. Ugyanakkor nekik az egy pont is tökéletesen elég.

A Sevilla eddig kétszer járt Romániában és mérlege teljesen kiegyenlített: 1966-ban 2-0 arányban kikapott az Arges ellen, míg 2007-ben pedig ugyanilyen arányban győzte le a Steauát.  A hazaiaknál mindenki bevethető, míg a vendégeknél Escudé, Duscher, Adriano és Keita nem tartott a kerettel.

Történelmet írna a Debrecen és a Liverpool is

A Debrecen még nem szerzett pontot a Bajnokok Ligájában, míg a Liverpool még soha nem nyert magyar földön (amennyiben Kassát nem számítjuk), így kedd este valamely csapat mindenképpen történelmet ír. A győzelemre leginkább az angoloknak van szükségük, ám lehet, hogy ez is kevés lesz a továbbjutásukhoz. Abban reménykedhetnek, győzelmük mellett, hogy a Fiorentina odahaza nem győzi le a már továbbjutott Lyont. „Van, amikor a döntetlen jó eredménynek számít, ám a mai meccs nem ilyen. Nyernünk kell!", vázolta az angolok alternatíváit Jamie Carragher.



Liverpoolban csak egy gólt kapott a Debrecen fotó: dvsc.hu


„A pontszerzésért 120%-ot kell nyújtanunk. Minden meccsen próbáltunk felszabadultan játszani és tudásunk legjavát nyújtani, ám ez eddig kevés volt a pontszerzéshez", mondta a meccs előtt Herczeg András, a Loki vezetőedzője, aki egyedül Leandróra nem számíthat, akit Fodor Marcell helyettesít majd. Rafa Benítez ezzel szemben nagyobb bajban van, mivel Torres biztosan nem játszhat, Agger, Johnson, Aquilani és Gerrard pedig nem teljesen egészséges.

A Liverpool eddig háromszor járt Magyarországon, ám mindössze egy gólt rúgott és kettőt kapott. Először 1965-ben gól nélküli döntetlent ért el a Kispest otthonában, majd két alkalommal az Üllői úton vendégszerepelt: 1968-ban 1-0-ra nyert a Ferencváros ellen, 1970-ben pedig 1-1-es döntetlen született. Ezek alapján kedden sem számíthatunk sok gólra, aminek vélhetően a Debrecen örülne a leginkább.

Program:
A csoport: Debrecen - Liverpool 21.45 Tv2
Fiorentina - Lyon
C csoport: Urziceni - Sevilla 21.45 TVR1
Glasgow Rangers - Stuttgart

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: